Nagy bajban a MET, segíts te is!

******* Ezt az adománygyűjtést idővel le kell zárnunk. 2023. december 31. után az ide érkező adományokat már az aHang általános fenntartására és kampányaira fordítjuk. *******

Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) olyan feladatokat vállal magára – a rendkívül alulfinanszírozott szociális ágazattal rendelkező társadalmunkban – amit más nem tud, vagy akar elvégezni. Szegény családból származó és speciális nevelési igényű gyermekek, felnőttek, szépkorúak, hajléktalanok jelenéért és jövőjéért küzd rendületlenül.

Most azonban ők szorulnak segítségre! Talán jobban, mint valaha!

Ezer munkatársuk, húszezer szegénységben élő ellátottjuk sorsa forog kockán. Az állam szándékosan tartozásba kergette a MET-et, amikor - a bíróság szerint is jogtalanul - elvette egyházi státuszát, megfosztva ezzel költségvetése negyven százalékától. A NAV pedig most az emiatt keletkezett köztartozást kezdte el hatalmas összegekben levonni, nem törődve azzal, hogy ezáltal rengeteg embert sodor krízishelyzetbe. A MET ugyanis második hónapja csak részleges fizetést tud adni a dolgozóinak.

Bajba jutott munkatársaik problémáinak enyhítéséhez legalább 20 millió forintra lenne szükségük. Ezért egy krízis alapot állítottak fel. Munkatársaik közül most sokan válsághelyzetbe kerültek: az energiaszolgáltatók kikapcsolással, a főbérlők kilakoltatással fenyegetik őket. Ha megengedheted magadnak, támogasd te is - akár csak pár ezer forinttal - a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség krízis alapját! Minden segítségre szükségük van, hogy folytathassák azt a nélkülözhetetlen munkát, ami sok-sok tízezer ember életét menti meg!

Eddig összegyűlt 11 109 930 Ft a 20 000 000 Ft-ból