Rólunk

BEMUTATKOZÁS

Az aHang egy szócső a kezetekben, amivel kiállhattok a számotokra legfontosabb ügyekért!

Eszközöket adunk a társadalom mozgósítására, petíciókkal, akciókkal, kampányokkal segítjük az összeHangolt cselekvést.

Az aHang 600 ezres táborának kiemelten fontos

  • a szolidaritás,
  • a kirekesztés felszámolása,
  • a szabad és független intézményrendszer,
  • a közösségi és politikai részvétel,
  • a társadalmi és környezeti igazságosság.

Kampányaink, projektjeink felelősei

Szociális munkásként, közösségszervezőként 10 éve azon dolgozom, hogy a szerencsésebb helyzetben lévő emberek felismerjék, hogy a kevésbé szerencséseknek milyen akadályokkal kell megküzdeniük. Mert ha adottak a feltételek, akkor nem a szerencsén múlik. Ez tény. Az aHangban azon dolgozom, hogy embereket, közösségeket tegyek képessé saját problémáik megfogalmazására, fölhangosítására.
Gergő, peacemaker

Lassan 20 éve dolgozom a helyi és országos demokratikus intézményrendszerek fejlesztésén. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi társadalmi válságra az egyik fő gyógyszer a döntéshozók és az érintettek közötti érdemi kommunikáció fejlesztése – ezért dolgozom aHangnak!
Csaba, MC →LinkedIn

Bölcsészet- és társadalomtudományokat tanultam, dolgoztam újságíróként és marketingesként is. Számomra a legfontosabb a társadalmi (és szűkebben a nemek közti) egyenlőség. Azért dolgozom az aHangnál, mert ezeket a célokat a szolidaritás, a kommunikáció és emberek képessé tétele révén látom megvalósíthatónak.
Enikő

Amióta az eszemet tudom civil társadalmi és emberi jogi témákban tevékenykedtem, illetve bloggerként a közösségi média terén is szereztem tapasztalatokat – ezeket hasznosítva dolgozom most azért, hogy aHang minél távolabbra hallatsszon az interneten.
Tamasito, szociálmediátor→LinkedIn

Fejlesztő-designerként azon munkálkodom, hogy folyamatosan fölülmúljam az aktuális várakozásaimat. Sok kérdésben szinte teljes a némaság Magyarországon és remélem, hogy csak az on- és offline felületek hiánya miatt nem hallani az emberek hangját. Azt várom, hogy aHang segítségével ez változik és egyre többen szólalnak meg.
Laci, ␣

Fejlesztőként aHang csapatában olyan közösségi kommunikációs eszközök fejlesztésével foglalkozom, amelyek segítségével az állampolgárok hallathatják aHangjukat, szerezhetnek támogatókat ügyüknek, és együtt elérhetik a kitűzött célt.
Enzo, consigliere →LinkedIn

1997 óta közösségi és civil kezdeményezésekkel, aktivizmussal, hálózatokkal és mozgalmakkal foglalkozom, az elmúlt 10 évben pedig a közösségszervezés módszerének hazai elterjesztésén dolgozunk. aHang megszólaltatásában is ez érdekel legjobban – hogyan tudunk minél többen és minél szervezettebben fellépni közös ügyeinkben.
Máté, guv'nor →LinkedIn

Az aHang platform 2018 februárjában indult, majd az év második felében született meg testvéroldala a „SzabadaHang”, ahol bárki önállóan is indíthat petíciókat és kampányokat.

Az elmúlt években csapatunk és tagságunk a legforróbb hazai témákban jelent meg, helyi és országos ügyekben is rengeteg változást értünk el. Mára a hazai internetezők közel három százaléka csatlakozott hozzánk és lett aktív alakítója a magyar közéletnek.

Milyen változásokat sikerült közösen elérnünk?

A partnereinkkel, a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesülettel és a Cseve csoporttal folytatott hosszú küzdelem után a sérült gyermekek nevelése után járó ápolási díj megduplázása volt az első közösen elért országos szakpolitikai változás. Nagy ugrást jelentett szervezetünk életében az első hazai (Főpolgármester-jelölti) előválasztás lebonyolítása is 2019-ben, ami egyben – világviszonylatban is egyedülálló módon – az első hazai online szavazási lehetőséget biztosító választás volt.

Pillanatképek az aHang és a SzabadaHang platformon keresztül elért sikerekről:

Az aHang munkáját egy tanácsadó testület segíti. A testület tagjai a legkülönbözőbb területek ismert szakemberei, így szerteágazó támogatást tudnak biztosítani kezdeményezésünkhöz.